Mindful Yoga

In jouw drukke leven waarin jij veel ballen in de lucht moeten houden, de lat hoog ligt en er een overkill aan impulsen is, geeft mindful yoga jou de kans om in balans te blijven.

In onze studio mag jij te midden van alle drukte en hectiek van het leven, de balans (her)vinden en versterken.

Een sfeervolle plek om gas terug te nemen, te vertragen en aandacht te geven aan wat aandacht vraagt. Een veilige plek waar jij mag luisteren naar de signalen van jouw lichaam.

Wekelijks een moment  voor jouzelf, een moment van meer rust, ruimte en richting geven aan jouw leven.

Van daaruit integreer je de lessen in jouw dagelijkse leven en kun jij vanuit rust, inzicht en vernieuwde energie weer verder.

Met behulp van mindful yoga, een manier van totaal lichaamswerk op het gebied van leefstijl, zorg jij voor harmonie tussen een gezonde geest en een gezond lichaam.

Mindful yoga

Mindful yoga is een rustige en  toegankelijke vorm van yoga en focust zich op de fijnere beoefening van wat yoga te bieden heeft in combinatie met mindfulness.

Mindful yoga betekent dat jij met jouw volledige aandacht in de ervaring van het moment aanwezig bent. Door met bewuste niet oordelende aandacht en focus de oefeningen uit te voeren, lichaam en geest te vertragen, ontstaat rust en ontspanning.

Beginnen met yoga betekent terugkeren naar de verbinding met jezelf. Ontdekken waar jouw kracht en stabiliteit ligt. Een ontdekkingsreis die uitgaat van jouw eigen tempo, ervaring en verdieping. Yoga is stap voor stap jezelf leren kennen, fysiek, emotioneel en mentaal. 

Het is een moment voor jezelf! Een moment aanwezig zijn bij wat je doet en hoe je het doet, luisteren naar jouw eigen lichaam en voelen waar je grenzen liggen. Een  moment om rust te genereren op een niet competitieve manier. Vanuit yoga ontstaat de ruimte om momenten van bewustwording te integreren in jouw dagelijkse leven.

Als wij met aandacht bewegen en stilzitten ontvouwt zich een spectrum aan waarnemingen. Door de oefeningen komt vanzelf een proces van innerlijk vertragen op gang. Het vertragen schept rust, ruimte en verstilling. Zo ontdek je hoe jij jouw lichaam van binnenuit  kunt ervaren, als de ruimte waarin spanning en stress mag worden losgelaten. Zonder oordeel luisteren naar wat zich aandient, dit kunnen zowel aangename als onaangename gewaarwordingen zijn. Mindful yoga is niet stoppen met denken maar omgaan met gedachten. Mindful yoga is niet alleen ontspannen maar ook het oefenen in anders omgaan met spanningen, stress en piekergedachten.

Ieder mens is uniek en oefent binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. Door het creëren van ruimte zoekt het lichaam naar zijn eigen evenwicht. Je leert luisteren naar jouw eigen lichaam, grenzen ontdekken en respecteren. Zo ontstaat een balans tussen spanning en ontspanning, dynamiek en stilte, activiteit en rust.

Door aandacht voor adem en ontspanning, mindfulness, momenten van stilzitten en verschillende ontspannings- en yogamethodieken ontstaat een mooie combinatie voor een totale lichaamsbeleving.

Een minful yogales duurt anderhalf uur. Na de eindrelaxatie is er onder het drinken van een kop kruidenthee gelegenheid tot het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

De lessen worden gegeven in kleine groepen en omdat ieder mens uniek is, met aandacht voor dit aspect in ieder mens.

Lestijden

Maandag 19.45 – 21.15
Dinsdag 20.00 – 21.30
Woensdag

9.15 – 10.45

19.00 – 20.30

Donderdag 19.30 – 21.00

Tarieven

September t/m december, 14 lessen, instromen mogelijk: € 154,00

Januari t/m juni, circa 20 lessen, instromen mogelijk: € 220,00

Proefles!

Wil jij kennis maken met deze vorm van yoga en ervaren of dit bij jou past? Jij bent van harte welkom om een proefles te volgen. Instroom gedurende het hele semester mogelijk. Voor een proefles betaal je € 10,00. Het aanmelden voor een proefles kan via info@yogachandrabarneveld.nl of via het formulier op de homepage.

Graag zien wij jou binnenkort in onze studio!